W skrócie
Facebook zrezygnował z opcji ukrywania profilu przed wyszukiwarką, co oznacza, że teraz każdy użytkownik może być łatwo znaleziony. Ustawienia dotyczące widoczności profilu będą stopniowo wyłączane, co zmienia zasady prywatności na platformie. Użytkownicy mogą jedynie edytować widoczność swoich postów przy każdej publikacji.
W tym artykule:
Serwis w ubiegłym roku usunął opcję umożliwiającą sprecyzowanie, kto może wyszukać nasz profil po wpisaniu naszego imienia i nazwiska w wyszukiwarkę. Z tej możliwości mogli korzystać tylko użytkownicy, którzy już wcześniej na nią się zdecydowali. Obecnie ustawienia będą powoli wyłączane także dla tych osób, które już z nich korzystały. Teraz widoczność naszych postów możemy edytować przy każdej publikacji, podobnie z każdą podejmowaną akcją.
Facebook tłumaczy, że te ustawienia były nieco archaiczną pozostałością po początkach działania serwisu i korzystał z nich tylko niewielki ułamek użytkowników.
Po artykule
Pogłębij wiedzę z Marketing

User Experience (UX) i CRO w e-commerce – jak poprawić konwersję dzięki UX
Sklepy e-commerce konkurują ze sobą o uwagę klienta nie tylko reklamą, asortymentem, czy cenami. Równie ważnym czynnikiem, który wpływa na zakupy (ich wielkość i...



![[CASE STUDY] Jak osiągnęliśmy +187% konwersji i 520% więcej kliknięć w 30 dni?](https://www.devagroup.pl/blog/wp-content/uploads/2026/08/case-study-roze-ogrodowe-1-768x396.jpg)



